Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:143

Enhetschef Vägledning & Mottagning, Laholms kommun

Nu söker Laholms kommun en Enhetschef till Vägledning & Mottagning

 

Är du driven, utvecklingsinriktad och intresserad av att samverka över de traditionella organisatoriska gränserna? Vår nuvarande enhetschef går vidare till en annan tjänst inom vår organisation och därför söker vi dig som ny enhetschef för vägledning & mottagning.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Förvaltningen och verksamheten

Kultur- och utvecklingsförvaltningens huvuduppdrag är att ge människor förutsättningar att nå sin fulla potential. Därför arbetar vi med ett utvecklings-, samarbets- och lösningsorienterat fokus som går som en röd tråd genom hela förvaltningen. Vi arbetar kontinuerligt och systematiskt för att utveckla ledarskapet med fokus på förändringsledning (Change Management via ADKAR-modellen) och för att utveckla vår kommunikativa organisation. Vi ligger i framkant, försöker sätta exempel och med generositet och humor ser vi till att ha kul på jobbet.

 

Vi har ansvar för ett brett och spännande ansvarsområde som har tre verksamhetsgrenar: frivilliga skolformer, arbetsmarknad samt kultur och fritid.

 

Enheten Vägledning & Mottagning är, tillsammans med arbetsmarknadsenheten och daglig verksamhet, en del av arbetsmarknadsverksamheten. Enheten är en blandad enhet som består av tre ansvarsområden:

-        Vägledningscentrum som ansvarar för all studie- och yrkesvägledning knuten till Osbecksgymnasiet och Laholms kommuns vuxenutbildningar samt vägledningsstöd till arbetsmarknadsenheten och Laholms kommuns invånare i stort

-        Kommunala aktivitetsansvaret som ansvarar för att följa upp de ungdomarna mellan 16-20 år som inte är i studier/inte avslutat gymnasiestudier och arbetar med att motivera dessa ungdomar till ökad aktivitet.

-        Mottagning nyanlända som har helhetsansvaret gällande mottagning och bosättning för personer med flyktingbakgrund som vistas i kommunen.

-        Inom enheten ligger ett samordningsansvar för den röda tråden av vägledning genom alla skolformer, från förskolan till vuxenutbildningen, inom Laholms kommun

 

Rollen

Som enhetschef för vägledning & mottagning är du en nyckelperson i Laholms kommuns arbete med förutsättningar för självförsörjning, arbetslinjen, arbetet med integration, självförverkligande för invånare och ökad examensgrad vid gymnasiet. Du banar väg och skapar förutsättningar för dina medarbetare att lyckas med sina respektive uppdrag.

 

Du arbetsleder ett femtontal medarbetare inom din enhet samtidigt som du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med de två andra enhetscheferna och verksamhetschefen.

 

I rollen som enhetschef ansvarar du för:

-        planering, ledning, utveckling och uppföljning av enhetens ansvar gentemot uppställda politiska mål och uppdrag

-        arbetsmiljö, budget och personal utifrån beslutade ramar

-        att driva och leda utvecklings- och kvalitetsarbete utifrån ett kundfokus

 

Då vår stöd- och stabsorganisation är slimmad ansvarar du själv för merparten av enhetens utrednings- och redovisningsarbete.

 

Kvalifikationer

Du har en lämplig examen från högskola/universitet inom ett av arbetsgivaren bedömt relevant utbildningsområde. Du har erfarenhet av ledarskap inom något eller några av enhetens tre ansvarsområden samtidigt som kompletterande erfarenhet från andra delar av kultur- och utvecklingsförvaltningens ansvarsområde är meriterande.

 

Du är driven, utvecklingsinriktad, bra på att samarbeta med andra och på att få människor omkring dig att känna förtroende. Du är en lagspelare som tänker i flera steg, uppskattar tydlig kommunikation och drivs av att skickliggöra andra i sina uppdrag.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Bifoga personligt brev och CV i din ansökan.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2022-08-15 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Andreas Meimermondt, Förvaltningschef  Kultur- och Utvecklingsförvaltningen, 0765-167 903


Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-05-25

Intervjuer är planerade att genomföras 2022-06-03 samt 2022-06-10.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan


Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Arbetsmarknadsverksamheten är HBTQi-certifierad sedan 2021. Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf