Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:147

Nu söker vi på Laholms kommun en Skolbibliotekarie mot högstadiet.
Laholms kommun söker nu en Skolbibliotekarie till högstadiet.

Om Laholms kommun
I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

Kommunen har ett unikt landmärke - Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Om arbetsplatsen
Barn- och ungdomsförvaltningen i Laholm har ansvar för förskola, grundskola, särskola och fritidshem i Laholms kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen bedriver sedan våren 2021 skolbiblioteksverksamhet i egen regi.

Skolbibliotekarien vi nu söker är med inriktning mot årskurs 7-9 på två av skolorna i kommunen. Vi söker dig som tycker det är spännande att bygga upp en ny verksamhet där fokus kommer att ligga på att nå ut till elever och lärare. Du känner säkert igen tankarna om att se skolbibliotekarien som en medpedagog, där huvuduppdraget är att stötta eleverna i deras studier i nära samarbete med skolans övriga personal. Ett särskilt uppdrag ligger nu också hos biträdande rektor på en av skolorna att ge dig det stöd som behövs för att öka kvaliteten i skolbiblioteksverksamheten.


Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Du som skolbibliotekarie kommer att arbeta i nära samverkan med ledning och personal på skolorna Lagaholm samt Veinge. Skolbibliotekarie kommer att ha biträdande rektor på en av skolorna som chef. Barn och ungdomsnämndens fyra skolbibliotekarier bildar ett nätverk tillsammans med sina chefer. Som skolbibliotekarie kommer du att dela din tid mellan två skolor.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av:
Läsfrämjande insatser för att öka elevernas läsförståelse, till exempel boksamtal eller läsprojekt tillsammans med lärare.
Att i samarbete med skolans personal vara en central del i arbetet med informationssökning och källkritik.
Medieinköp.
Övriga förekommande uppgifter på bibliotek.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Vi söker dig som tycker det är spännande att bygga upp en ny verksamhet tillsammans med kollegor. Du ska tycka det är roligt att möta barn och elever i olika åldrar och stimulerar deras nyfikenhet och intresse för att läsa. Vi tror att du är en utåtriktad, flexibel och nyfiken person som tycker om att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid 100%

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Ersättning
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Tarja Kemppainen, biträdande rektor, Telefonnummer, 073-684 28 77
Henrik Widaeus, samordnare för skolbiblioteken, 070 621 44 80

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000

Sista ansökningsdag
2022-06-05

Referenser
Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf