Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:167

Skolbibliotekarie till F-6 skolor, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en Skolbibliotekarie till F-6 skolor.

 

Är du en nyfiken, kreativ och utåtriktad person som tycker det låter spännande att bygga upp en ny verksamhet tillsammans med både bibliotekskollegor och skolornas personal? Tycker du om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, då ska du komma till oss!

 

Om Laholms kommun
I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.
Kommunen har ett unikt landmärke - Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Barn- och ungdomsförvaltningen i Laholm har ansvar för förskola, grundskola, särskola och fritidshem i Laholms kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen bedriver sedan våren 2021 skolbiblioteksverksamhet i egen regi. Vi har bildat ett nätverk med våra fyra skolbibliotekarier och deras chefer för att utvecklas och lära tillsammans.

Arbetsplatserna

Du kommer att arbeta mot tre F-6 skolor, Glännningeskolan och Parkskolan i centrala Laholm och Mellbystrandsskolan i Mellbystrand. Vi ser all skolans verksamhet som en lärande organisation, har höga förväntningar och tillit till varandra där skolbibliotekarien är en viktig pedagogisk resurs för både elever och personal.

 

Rektor på Mellbystrandsskolans kommer att ha ett särskilt uppdrag att ge dig det stöd som behövs för att öka kvaliteten i skolbiblioteksverksamheten. Hen kommer även att vara din chef.


Arbetsuppgifter
Ett av dina viktigaste uppdrag är att arbeta läsfrämjande och att kunna göra det även utanför böckernas värld, genom allt som kan bära en berättelse i form av ljud, bild, film och spel.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med personal på skolorna. Som bibliotekarie bör du vara nyfiken på undervisningen och sätta dig in i läroplanen. Med din spetskompetens arbetar du inkluderande i skolbiblioteksverksamheten och blir ett verktyg i arbetet för en likvärdig skola. Medieinköp och övrigt förekommande uppgifter på bibliotek ingår också.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

B-körkort är ett krav.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid 100%

Tillträdesdag
220810 eller enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Eva Karlberg, rektor Mellbystrandsskolans 0703 294576
Henrik Widaeus, samordnare för skolbiblioteken, 070 621 44 80

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000

Sista ansökningsdag
2022-06-05

Referenser
Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 


Visa annons som pdf