Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

https://www.hylte.se/images/18.42e45aaa13f33c7e5ac3d7/1371640431120/Logotyp_f%C3%A4rg.png

 

Socialpedagog/Mentor till Hylte Kompentenscentrum
Hylte:2022:88

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess drygt 1100 medarbetare.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Arbetsplats
I Hylte Kompetenscentrum ing
år Gymnasieskolan och Vuxenutbildningen. Inom ramen för vuxenutbildningens verksamhet bedrivs grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, YrkesVux, SFI samt viss högskoleutbildning.

Vi är en växande skola, och organisationen är inne i ett expansivt skede, där kommunens ambition är att starta nya kurser och gymnasieprogram framöver. Vi arbetar för en sammanhållen och samverkande organisation mellan gymnasieutbildningar, vuxenutbildning och uppdragsutbildning.

 

Vi söker nu:

1 tjänst riktad mot kartläggning/mentor av elever inom gymnasiet/vuxenutbildningen.

Vill du vara med och göra skillnad? Bli vår nya kollega!

 

Arbetsbeskrivning                                                                                                   Den ena delen av din uppgift är att tillsammans med SVA-lärare genomföra, dokumentera och analysera en pedagogisk kartläggning steg 1 och 2 enligt Skolverkets material.  Genomföra nivåtester i olika ämnen för nya elever, organisera in-tester på SFI, nationella prov/tentamen för externa elever och prövningstillfällen för interna och externa elever.   

 

Den andra delen av din uppgift är att bygga bra relationer, ha höga förväntningar på eleverna, att ha bra rutiner för uppföljning, att fånga upp frånvaro direkt och att lära eleverna att ta ansvar är betydelsefullt i arbetet.  Du ska också utveckla samarbete och demokratiska arbetsformer. Du är kontaktperson mellan elever, undervisande lärare, vårdnadshavare och EHT. Du har ett övergripande ansvar för elevens studier och för att eleven trivs och fungerar i gruppen.

 

Du kommer även att fungera som en resurs under vissa lektioner eftersom det är

viktigt att du ser eleverna i olika ämnen och undervisningssituationer för att få en bild över elevens skolsituation.

 

Du ska vara en vuxen förebild i ditt möte med ungdomar. Du ska arbeta förebyggande och främjande genom motiverande samtal, täta uppföljningar och en närvaro ute på skolan.

Du ska vara en förebild för såväl elever som kollegor genom nolltolerans kring all kränkande behandling.

 

Kvalifikationer
Du är examinerad socialpedagog och har god interkulturell kompetens. Det är meriterande om du även har behörighet i specialpedagogik och har kunskaper om bedömning/kartläggning av nyanlända. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du måste ha god datorvana och vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av att använda IT i undervisning.

 

Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs ett bra ordningssinne, en förmåga att arbeta självständigt och flexibelt samt att du tar ett stort ansvar. Du som söker har med fördel vana vid att arbeta med nätverksbyggande internt och externt.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Anställningsform/Varaktighet

1 st. vikariat på 6 månader

 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas i organisationen.

 

Omfattning
100%


Lön
Individuell lön

 

Tillträdesdag

2022-07-04 eller enligt överenskomelse

 

Sista ansökningsdag
2022-06-30

 

Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss rför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Upplysningar

Marcus Olofsson, Bitr. Rektor 0733-71 80 33

 

Vision, vision@hylte.se


Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf