Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

https://www.hylte.se/images/18.42e45aaa13f33c7e5ac3d7/1371640431120/Logotyp_f%C3%A4rg.png

 

Socialsekreterare till IFO Barn och unga
Hylte:2022:91

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision. Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess ca 1100 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

IFO Barn och Unga

IFO Barn och Unga är en del av Hylte kommuns socialtjänst. Vi har idag en uppdelning med mottagning, utredning och öppenvård samt ensamkommande, familjerätt, familjehem och administration. Vi behöver nu en positiv och engagerad socialsekreterare till utredningsgruppen då vi har flera kommande föräldraledigheter.

 

Från och med år 2020 ingår vi i Yrkesresan, en kompetenssatsning för personal i socialtjänstens myndighetsutövning för barn och unga. Alla medarbetare får extern handledning. Vi tycker att det är viktigt att varje medarbetare får möjlighet att utveckla sig.

 

Vi värnar om varje medarbetares arbetsmiljö. Hos oss ska alla gå till jobbet med en positiv känsla. Du får ett varierande arbete med frihet under ansvar och möjlighet att påverka. Som nyanställd får du en introduktion för att känna dig trygg i din nya roll. 

 

Arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter som socialsekreterare kommer att vara att utreda barnens behov och se till att de får det stöd och den hjälp de behöver. Upprätta vård- och genomförandeplaner, samverka med skola, BUP, personal i stödboende och HVB-hem samt övriga socialtjänsten.

 

Du handlägger och dokumenterar utifrån SoL och annan gällande lagstiftning inom barn- och ungaområdet. Du har ett nära samarbete med fyra andra socialsekreterare, familjebehandlare och behandlingsteamet. I arbetsgruppen finns en 1:e socialsekreterare som ansvarar för vardagsnära arbetsledning och stöd.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom barn och ungdomsområdet är meriterande. Du är tydlig, empatisk och har förmågan att se frågor i ett större sammanhang. För att lyckas och trivas i rollen krävs det att du kan arbeta självständigt och att du prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

 

Du samverkar på ett respektfullt sätt och är bekväm med att dokumentera. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

 

Omfattning
Heltid


Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
2022-06-26

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Sofie Matovic  Enhetschef, sofie.matovic@hylte.se

Fackförbundet Vision, Annika Åkesson, annika.akesson@hylte.se

Fackförbundet SSR, Katja Larsson, nås via kontaktcenter 0345-180 00Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf