Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

https://www.hylte.se/images/18.42e45aaa13f33c7e5ac3d7/1371640431120/Logotyp_f%C3%A4rg.png

 

Speciallärare/Grundskollärare till Hylte Grundsärskola, Hylte kommun
Hylte:2022:92

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess cirka 1100 medarbetare.


Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Arbetsplatsen
Hylte kommuns grundsärskola innefattar två grupper en för elever som läser ämnesområden åk 1-9 och en för elever som läser ämnen åk 3-6. Skolan är belägen vid natursköna centrala Hyltebruk med en egen nybyggd generös skolgård med tillgång till en skogsglänta runtom skolbyggnaden. Med en fantastisk natur runt knuten finns stora möjligheter att bedriva undervisning ute i det fria.

Vi som arbetar på Hylte grundsärskola ska möta eleverna med omtanke, glädje, nyfikenhet och kunskap. Våra elever ska få förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag. Skolan ska vara en lärande organisation där alla är medskapare av kunskap. Eftersom alla elever har olika behov, förutsättningar och sätt att lära strävar vi efter en helhetssyn kring varje elev där alla som arbetar i grundsärskolan samverkar.

 

Arbetsbeskrivning
Som speciallärare/lärare i grundsärskolan behöver du vara förtrogen med skolans styrdokument, betyg och bedömning. Du behöver ha kunskap om extra anpassningar och särskilt stöd som kan leda eleven framåt. Kunskap om olika sätt att kommunicera (AKK) är en fördel. För att kunna möta eleverna behöver du vara medveten om hur ditt förhållningssätt påverkar elevernas förmåga att ta till sig kunskap. Du behöver kunna tillämpa tydliggörande pedagogik i din undervisning. Du behöver kunna planera undervisningen själv och tillsammans med dina kollegor, du behöver vara en pedagogisk ledare i klassrummet.

 

Som lärare är du en betydelsefull person för eleverna du träffar, för deras vårdnadshavare och för de kollegor du samarbetar med. En viktig uppgift är att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för både föräldrar, kollegor, skolledare och andra berörda.

Vi vill att alla elever ska känna sig trygga och nyfikna i våra klassrum. Det ska vara roligt att lära sig.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är antingen är utbildad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning med behörighet att undervisa igrundsärskolans ämnen eller legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i åk 1-6

Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter till förändring då du kommer att ingå i skolans utvecklingsgrupp som driver skolans förbättrings- och utvecklingsarbete tillsammans med rektor.

Vi söker en kollega som har en vilja att utvecklas och som tillsammans med oss vill utforma den bästa lärmiljön för våra elever och ge dem möjlighet att lyckas väl med sina studier.

Som person ska du ha förmågan att se till individen såväl som gruppens behov och du ska ha förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Du behöver kunna vara flexibel i ditt arbete.

Bemötande och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper då din roll innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, övrig personal och rektor.


Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning
100%

Lön
Individuell lön

Tillträdesdag
2022-08-08 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2022-07-10

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Christine Ågren, Rektor: 0345-18000 växel
Lärarförbundets expedition: 0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition: 0345-181 42

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas i organisationen.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf