Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:193

Lärare i fritidshem till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun två lärare i fritidshem till Hishultskolans fritidshem.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen/arbetsuppgifter

Hishultskolan:

Hishultsskolan är en liten F-6 skola med ca 60 elever. På skolan finns ett fritidshem där många av våra barn fortsätter sin dag efter skolan är slut. Skolan ligger mitt i byn och förutom skolgården har vi på skolan en ”Skoleskog”, uteklassrum och idrottssal.

Samarbetet mellan skolan och fritidshemmet är nära och bygger på flexibilitet, och att finna lösningar med elevens bästa i fokus. Vi arbetar utifrån en gemensam verksamhetsidé att ” alla barn är allas barn”.
Vi arbetar också tillsammans som ett team och vi ställer upp för varandra.

 

I ditt uppdrag ingår det bland annat att planera och genomföra det pedagogiska arbetet på fritidshemmet i samverkan med skolans övriga verksamhet. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetssmiljö för såväl elever som personal. Även samverkan i skolan under elevernas skoldag, både under lektionstid och raster, ingår i uppdraget. Du måste kunna arbeta alla tider fritidshemmet har öppet, dvs både öppningar och stängningar.

 

Att utveckla fritidshemmet är en självklarhet för dig. Du är nyfiken på aktuell forskning och håller dig uppdaterad på nya rön. Du vågar prova nya saker i verksamheten. Ett av dina fokusområden är att tillsammans med dina kollegor arbeta för att varje elev ska känna sig sedd, få stöd och komma så långt som möjligt i sitt lärande och sin utveckling. 

 

Kvalifikationer 

Lärarexamen med behörighet att arbeta inom fritidsverksamheten, fritidspedagogexamen eller 

motsvarande behörighetsgivande examen för arbete på fritidshem.

Tidigare arbete på fritidshem är meriterande.

 

Som person är du tålmodig, lösningsfokuserad och flexibel. Du är engagerad och stark i att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ser till barnets styrkor och förmågor. Du utgår från ett helhetsperspektiv gällande verksamheten och du har lätt för att kommunicera och skapa förtroende på olika nivåer. Du tycker om samarbete och att arbeta tillsammans med andra. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

 

Vi ser gärna att du bifogar ett personligt brev och CV, samt kopia på din lärarlegitimation om den 

erhållits. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Anställningsform 
75-100%

 
Tillträdesdag  

2022-08-01 eller enligt överenskommelse. 

 

Lön 
Enligt överenskommelse. 

 
Upplysningar 
Maria Albrektson, bitr. rektor, tel. 0790 – 66 38 16

  

Fackliga upplysningar  

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00. 

 

Sista ansökningsdag 
2022–07–03

Rekryteringen kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

Referenser  

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle. 

 
Övriga upplysningar 
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. 

 

Information till annonssäljare 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 
 
Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan 

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning 

 
 


Visa annons som pdf