Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:200

Kommunsekreterare sökes till Laholms kommun

Nu söker Laholms kommun en kommunsekreterare.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen
Tjänsten är placerad på kanslienheten som är en del av är kommunstyrelsens förvaltning och har den övergripande uppgiften att stödja kommunstyrelsen samt att verkställa och följa upp styrelsens beslut. Enheten är även ansvarig för genomförandet av de allmänna valen.

 

Arbetsuppgifter
Kommunsekreteraren är ett administrativt stöd i kommunstyrelsens ärendeberedningsprocess och ger på en övergripande nivå politiken förutsättningar att fatta väl underbyggda och rättssäkra beslut. Du kommer att ha en central roll när det gäller att samordna och administrera ärendeprocessen till kommunstyrelsen med utskott och fullmäktige. I Laholms kommun använder vi Ciceron som dokument- och ärendehanteringssystem.

 

I rollen som kommunsekreterare arbetar du med hantering och administration av bland annat kallelser, sammanträdesprotokoll och möteshantering. Kommunsekreteraren är delaktig i arbetet för att kvalitetssäkra beslutsunderlag och ge råd och utbildning till handläggare och chefer. Du driver nämnds administrativa utvecklingsfrågor och har nära samarbete med den politiska ledningen.

Som kommunsekreterare har du många kontaktytor i organisationen, så väl med tjänstepersoner som förtroendevalda. Du arbetar i team med hela kanslienheten samt med kommunens nämndsekreterarnätverk.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen till exempel samhällsvetenskap, statsvetenskap, juridik eller annan liknande högskoleutbildning. Det är meriterande om du har arbetat i en kommun och har förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Då kanslienheten bereder ärenden som beslutas av kommunstyrelse och kommunfullmäktige måste du snabbt kunna sätta dig in i nya frågor. Vi söker dig som är strukturerad, har en problemlösande och hög språklig förmåga. Det krävs att du har god förmåga att formulera dig väl både i tal och skrift i det svenska språket.

Med strukturerad menas att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och att du håller tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att ha ett eget driv i arbetet, ta initiativ och ta stort eget ansvar.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Vi kommer att kalla sökande löpande till intervju under ansökningstiden.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 100 %

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Upplysningar

Jonas Påhlsson, kanslichef, 072-508 03 88

 

Sista ansökningsdag

2022-07-10

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf