Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:205

Enhetschef för Måltidsenheten

Nu söker vi på Laholms kommun ny Måltidschef då vår nuvarande går i pension

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Måltidsenheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen. I förvaltningen hanterar vi allt från planering av nya orter, bygglov, miljö- och hälsa, drift av gata och park, interna transporter och fordon, avfall och andra viktiga funktioner som gör att Laholms kommun utvecklas och är den bästa livsplatsen att bo och verka i.

Måltidsenheten tillsammans med Avfalls- och Transport och fordons enheten ingår i verksamheten Samhällsservice, där du kommer vara en del av ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschefen och övriga enhetschefer men också en del av hela förvaltningens stora ledningsgrupp.

Måltidsenheten består idag av fyra kostområdeschefer och en verksamhetsutvecklare. Enheten står inför en framtida genomlysning och här kommer du som enhetschef tillsammans med din arbetsgrupp se över hur formeringen ska vara i framtiden.

 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med kostområdescheferna och verksamhetsutvecklare förväntas du driva och utveckla måltidsverksamheten mot uppsatta mål. Detta innebär att du har övergripande ansvar för personal, budget och ekonomisk uppföljning inom din enhet. Du ansvarar för att våra resurser används på ett effektivt sätt. Du ansvarar även för att gällande lagar och riktlinjer följs på enheten.

 

Du har ett brinnande engagemang för måltider och vill vara med och driva utvecklingen framåt inom den offentliga måltiden. För att lyckas i uppdraget krävs det att du är kund- och gästorienterad och har lätt för att knyta kontakter. Du trivs i att arbeta både i grupp och enskilt och är handlingskraftig och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

 

Du gillar att både självständigt men också tillsammans med andra driva ditt arbete och har lätt för att ta initiativ till nya aktiviteter och uppnå resultat. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor men då verksamheten är händelsestyrd trivs du med att ha många uppgifter igång samtidigt, och har förmågan att hålla en struktur för att prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

 

Kvalifikationer

Högskole- eller universitetsutbildning inom kostvetare/kostekonom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav.

Du har flerårig och dokumenterad erfarenhet av arbetsledning inom storköksproduktion där ekonomi, personal- och verksamhetsledning ingått.

Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat inom en politisk styrd organisation, tagit fram, skrivit och föredragit tjänsteskrivelser. Du bör ha erfarenhet av att bedriva förändringsarbete, arbetat med verksamhets- och kvalitetsstyrning och uppföljningar av de samma.

 

Goda ledaregenskaper är en självklarhet, vilket innebär att du är lyhörd, tålmodig, kan engagera och stimulera dina medarbetare, har förmåga att entuasimera och skapa delaktighet och teamkänsla.

Det innebär att du är tydlig, ser möjligheter istället för hinder, är handlingskraftig och kan stå för fattade beslut och har ett strukturerat arbetssätt, som person är du trygg, stabil och har en god självkännedom.

 

Vi söker dig som är service- och affärsorienterad. Kan hantera kravställningar, uppföljningar och efterlevnad när det gäller upphandlingar och ingångna avtal med leverantörer. Du bör vara öppen för att ta ansvar för andra område som kan röra sig inom Samhällsbyggnadsförvaltningen och övriga förvaltningar då vi är en del av allas arbete inom förvaltningarna.

 

Önskvärt med erfarenhet av kommunens kostdataprogram Mashie.


Krav: B-körkort

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Sysselsättningsgrad - heltid


Tillträdesdagen

2023-01-01 eller tidigare enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Kontaktuppgifter

v. 24 – 28 svarar Ingela Månsson, verksamhetschef Samhällsservice, mobil nr 072-230 65 38 på eventuella frågor kring tjänsten

v. 30-32 svarar Niklas Wilsson, förvaltningschef Samhällsbyggandsförvaltningen, mobil nr 070-600 38 80 på eventuella frågor kring tjänsten

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-08-14

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder, religion eller annan trosuppfattning.

 


Visa annons som pdf