Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:213

Upphandlare med inriktning mot tjänster och varor

Nu söker vi på Laholms kommun en Upphandlare

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Beskrivning

Vill du hänga med på vår upphandlingsresa i Laholm.

Vi söker en kollega till vårt lilla upphandlingsgäng! Vi ser att du är en driven upphandlare som självklart kan hantera både varor och tjänster när det gäller upphandling. Du ansvarar för hela upphandlingsprocessen från behov till uppföljning av avtal. Upphandlingsenheten är placerad under ekonomienheten på Kommunstyrelsens förvaltning. Du kommer ingå i ett team som idag består av två personer där du kommer att bli den tredje. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande och kan absolut vara utmanande på olika sätt men vår leverans är alltid av stor betydelse och meningsfull.

 

I Laholms kommun arbetar vi med upphandling inom kommunkoncernen. Du kommer därför även vara delaktig i det fortsatta samarbetet och den goda dialogen mellan kommunen och dess bolag.

 

Laholms kommun arbetar idag i upphandlingsverktyget Mercell TendSign.

 

Arbetsuppgifter

 

Rollen som upphandlare är ett självständigt och varierande arbete med fokus på verksamheternas behov.

 

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

·         Att självständigt planera, leda och genomföra upphandlingar av skiftande komplexitet och ta ansvar för hela upphandlingsprocessen, från behov till avtalsuppföljning.

·         Ekonomiskt sinne med förmåga att styra mot totalnytta och kundvärde

·         Arbeta fram utvärderingsmodeller, såväl med strategiskt perspektiv som med de utvärderingmodeller som finns i Tendsign

·         Förvaltning av avtal och avtalsdatabas.

·         Att ge råd och stöd i upphandlings- och avropsfrågor.

·         Att utbilda och informera om inköps- och upphandlingsfrågor både externt och internt.

·         Upphandlingsenhetens huvudsakliga uppgifter är att svara för upphandlingar, genomföra specifika upphandlingar, rådgivning internt och till kommunala bolag, information och utbildningsinsatser.

·         Hantering av överprövningar i upphandlingsärenden.

 

I din roll förväntas du att agera projektledare och hålla samman hela processen. Du har förmågan att skapa goda relationer. Då arbetet är förenat med många kontakter både internt och externt är det viktigt att du agerar professionellt, affärsmässigt samt har förmåga att kommunicera och samarbeta på ett förtroendeingivande sätt. För att lyckas i ditt arbete krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att ha flera projekt på gång samtidigt.

 

Du kommer även att medverka i ett antal nätverk tillsammans med övriga kommunerna och regionen i Halland och vara med att arbeta fram förutsättningar inom respektive nätverk för att utveckla upphandlingsarbetet både för Laholms kommun och hela länet.

 

Kvalifikationer

 

Vi söker dig som har akademisk examen inom juridik, ekonomi, teknik eller annan för tjänsten lämplig utbildning. Du har något års dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar enligt LOU. Du är en van IT-användare och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

 

Vi söker dig som är drivande och affärsmässig med fokus på kvalité och effektivitet i upphandlingar kopplat till resultatet i verksamhetens utförande. Du ska arbeta självständigt, kunna samverka med andra, vara lösningsfokuserad och flexibel. Arbetet kräver att du är serviceinriktad och analytisk.

 

För övrigt ser vi att du har 

-       tidigare erfarenhet av elektroniskt upphandlingsverktyg

-       god projektledningsförmåga

-       god kunskap inom Office-paketet och avancerade Excel kunskaper

-       förmågan att hantera flera pågående processer/upphandlingar samtidigt och trivs med ett högt tempo

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom tjänstesidan som t ex driftsentreprenader, service- och underhållstjänster samt fordonstjänster.

 

Vi kommer att fästa mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Personligt brev och CV ska bifogas ansökan.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid
Anställning kan komma att inledas med provanställning


Tillträdesdagen

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar

Niklas Rosberg, Upphandlingsansvarig Laholms kommun, 0702 – 51 15 52

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-07-03

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning

 


Visa annons som pdf