Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:216

Elevassistent till Glänningeskolan, Laholms kommun    

Nu söker vi på Laholms kommun nya medarbetare till Glänningeskolan.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Glänningeskolan invigdes 2019 och är en av två F-6 skolor i Laholms centrala delar. Vi har härliga lokaler som inbjuder till lärande på alla plan. Vår fantastiska skolgård samt omgivande natur med både skog och sjö ger stora möjligheter till lek och utomhuspedagogik. Bredvid skolan finns den nybyggda idrottshallen som används av både skola och fritids. I detta filmklipp från vimeo återfinns utemiljön på skolan https://vimeo.com/358742299

 

Här på Glänningeskolan blir du en i gänget! Vi är skolan med det nära och goda samarbetet där alla tar väl hand om varandra och hjälps åt i stort som smått, ett lösningsfokucerat förhållningssätt definierar oss. Skolan är mångkulturell och våra olikheter berikar, skapar en härlig dynamik och vi-känsla i verksamheten. På skolan går det 333 elever varav 200 elever är inskrivna i fritidshemmet.

 

Skolans visions- och värdegrundsarbete utgår från orden Tydlighet, Inkludering och Samsyn (TIS) som kan sammanfattas i ”Tillsammans” – som vi även gjort en låt om på skolan.

https://www.youtube.com/watch?v=PlxQz7QdNaI

 

Vi vill att alla elever ska bli sitt bästa under sin tid hos oss. Det tror vi att eleverna har förutsättningar att bli, då vår pedagogiska riktning är att pedagoger på fritidshemmet och klassernas lärare använder sig av ett språk- och kunskapsutvecklande arbetsätt och skapar tillgängliga lärmiljöer i hela verksamheten. I det främjande och förebyggande arbetet finns goda stödfunktioner nära tillhands som speciallärare, specialpedagog, skolpsykolog, kurator och skolsköterska.

 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina arbetskamrater bidrar du till att skapa en trygg, lärande och utvecklande verksamhet på vår skola. Som elevassistent arbetar du för att skapa trygghet, trivsel, samhörighet och goda kunskapsresultat. Du förväntas ha regelbunden kontakt och samarbete med såväl lärare som med vårdnadshavare.

 

I ditt uppdrag ingår det bland annat att genomföra det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med teamet. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

 

Kvalifikationer

Utbildad elevassistent alternativt barnskötare.

Har du kunskap och erfarenheter av liknande arbete i skolan är det meriterande. Du måste kunna arbeta individuellt, lösningsfokuserat och flexibelt tillsammans med aktuell elev samt tillsammans med övriga kollegor i klassen och på skolan.

 

Som person är du ansvarsfull, trygg och tydlig i din yrkesroll. Du har alltid elevens bästa i fokus och ditt synsätt präglas av respekt för den enskilde individen och dess behov och förutsättningar. Du har lätt att skapa goda relationer med våra elever och kollegor. Din genuina övertygelse om att alla elever gör rätt om de kan är avgörande. Behörighet i svenska som andraspråk är meriterande. Personlig lämplighet kommer att värderas högt.

Anställningsform
Visstidsanställning 75-100%


Tillträdesdagen

2022-08-10 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Camilla Nilsson, rektor Glänningeskolan, tel. 072-251 67 22

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-07-10

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf