Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:219

Idrottslärare alternativt lärare i fritidshemmet med inriktning idrott till Parkskolan åk 1-6

Nu söker vi på Laholms kommun en idrottslärare till Parkskolan

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Om arbetsplatsen

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Mitt i Laholm, på höjden intill Stadsparken, ligger Parkskolan. Parkskolan vilar på en mer än 100 år gammal tradition av trivsam gemenskap och goda resultat. Den är en av kommunens större skolor för årskurserna F-6. Den fasta personalstyrkan, som idag uppgår till drygt 40 personer, är en mycket god blandning från flera som är relativt nya i yrket till de som börjar närma sig slutet på sin lärargärning, en blandning av nytt, beprövat, nyfiket och eftertänksamt. Parkskolan är dessutom övningsskola till Halmstad högskola och vi tar därför regelbundet emot lärarstudenter som är under utbildning och håller på det viset oss ständigt uppdaterade

inom utbildningsområdet. Parkskolan är skolan där alla ständigt får växa och utvecklas, elever som personal!

 

Kunskap och kultur samverkar i vår vardag. Den mångfald som finns i vårt samhälle och därmed på vår skola, ser vi som en stor tillgång - det är något vi uppskattar och tar tillvara på. Parkskolan har alltid haft en god blandning av olika kulturer och vårt mål är att möta alla elever så att de får en god möjlighet att lyckas hos oss, oavsett språklig bakgrund. Med detta följer också att vi arbetar aktivt med respekt och förståelse för att människor är olika och har olika förutsättningar. Skolan har en rörelseinriktning där vi tror på att rörelse gynnar inlärning tillsammans med ett samarbetsinriktat klimat såväl i klassrummet som bland personalen. Vår grundtanke är att vi ”Lär för livet”.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att ansvara för idrottsundervisningen för elever på Parkskolan och beroende på din behörighet även i andra ämnen eller på fritidshemmet. Vara aktivt deltagande för att utveckla dem till framtidens samhällsmedborgare. I uppdraget ingår att undervisa, rast- och lunchvärda samt vara en del av elevens övriga skoldag.

Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med skolans all personal bidra till att utveckla vår verksamhet.

 

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurserna 1-6 inom idrott. SVA alternativt behörighet att undervisa på fritidshemmet är meriterande. Personlig lämplighet kommer att värderas högt och vi värdesätter lösningsorienterat tänkande, flexibilitet och en god samarbetsförmåga.

Vi vill att du bifogar ett personligt brev och CV till din ansökan, samt kopia på lärarlegitimation.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdagen

snarast eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Petra Filipsson Rektor, finns tillgänglig för frågor vecka 29. Petra.filipsson@laholm.se

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-08-07

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid eventuell intervju.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf