Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:223

Förskollärare till Junibackens förskola i Mellbystrand, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun 1 förskollärare med placering på Junibackens förskola

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Detta symboliseras av vår logotyp där hav möter land. Med en blå båge för bukten, en vit bågformad vattenlinje för stranden och ett grönt bälte för inlandet vill vi förmedla kommunens attraktiva sidor.

Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

 

En av våra kollegor kommer vara tjänstledig i och nu söker vi en förskollärare för tillsvidareanställning i Laholms kommun med placering på Junibacken i 6 månader med möjlighet till förlängning.

 

Junibacken är en mindre förskola med 3 avdelningar belägen 5 minuters gångväg från stranden i underbara Mellbystrand. Här finns en familjär stämning mellan såväl kollegor som vårdnadshavare och många av våra familjer har vi byggt positiva relationer med i generationer. En mysigare förskola att arbeta på lär du allt få leta efter! Trots vår ringa storlek har vi även eget tillagningskök som tillhandahåller god mat och service. Med Mellbystransskolan på andra sidan staketet har vi även fördelen att ha tillgång till idrottshall. Under 2023 kommer förskolan genomgå en renovering som vi ser ytterligare kommer att förbättra vår arbetsmiljö.

 

Vår pedagogiska verksamhet präglas till stor del av barnens nyfikenhet, intressen och lust till lärande.

Vi vistas mycket utomhus och använder skog, hav och natur som finns i vår närhet i undervisningen.

Vår verksamhet har en tydlig pedagogisk struktur som bygger på vår läroplan. Vi strävar efter att skapa en trygg miljö, där alla barn ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar

 

I din anställning erbjuds du en personlig I-pad eller laptop som arbetsverktyg. Du får även tillgång till arbetskläder och ett omfattande friskvårdskort med många träningsformer i kommunen, alternativt en friskvårdspeng.


Är du nyutexaminerad förskollärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med din mentor.

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att strukturera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med ditt arbetslag. Vi söker dig som har god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter liksom du tar del av andras. Vi har under en tid arbetat med konceptet ”Empatiskt Ledarskap” med boken med samma namn som underlag. Förskollärarna i Laholms kommun går nu en utbildning i specialpedagogik för lärande genom skolverket. Vi har även mycket fokus på språkutveckling med vår språkplan som grund och med ett omfattande stödmaterial för vägledning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och vill arbeta som medutforskande pedagog tillsammans med barn, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du nyfiken, relationsskapande, närvarande, kreativ, flexibel och självreflekterande. Du vill samarbeta och arbeta i team med problemlösning i fokus. Vi vill att du är väl förtrogen med IKT, arbete med lärplatta och dokumentation av barnens utveckling.

 

Vi söker dig som brinner för:

  • barns delaktighet och inflytande,
  • kollegialt lärande,
  • inspirerande och föränderliga lärmiljöer i såväl inne som utemiljön, som en viktig del i undervisningen.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och bemötande.

 

Varmt välkommen att söka till tjänsterna som förskollärare på Junibackens förskola.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv samt legitimation om den erhållits.Anställningsform
Tillsvidareanställning, 85–100%, med placering Junibackens förskola i minst 6 månader.


Tillträdesdagen

2022-08-08 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Conny Strömberg, Rektor, 070 606 11 26, semester vecka 28-31, nås igen för frågor vecka 32.

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-08-07

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf