Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:229

Serviceguide till socialtjänsten Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en serviceguide till socialtjänstens Individ och familj .

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Arbetsplatsen

Inom socialförvaltningen pågår ett utvecklingsarbete för en mer lättillgänglig socialtjänst för medborgare, brukare och samverkanspartners. I samband med detta söker vi nu dig som vill vara med och förverkliga framtidens socialtjänst utifrån regeringens förslag på ny socialtjänstlag. Du kommer att ingå i ett team som tillhör socialtjänstens hälsofrämjande och förebyggande enheter.

 

Arbetsplatsen utgår i sitt uppdrag utifrån antagande om varje individs förmåga att ta kontroll över sitt liv och vilja att formulera sin egen problematik. Socialtjänstens roll är att stödja och stärka den processen. Alla människor finns i ett sammanhang  och att använda det sammanhanget i socialtjänsten är ett led till självhjälp. Alla barn vi möter har rättigheter enligt barnkonventionen, såsom att få komma till tals och bli lyssnad på.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten är under utformning och du kommer att ha möjlighet att påverka dess innehåll. Du ingår i ett team som arbetar tidigt förebyggande, rådgivande och guidande/lotsande mot både medborgare och samverkanspartners. Du kommer att ha en samordnande och utvecklande roll i teamet. I rollen som serviceguide ingår att du är den första kontakten som medborgarna möter när de söker råd och service inom socialtjänsten i Laholm. Servicefunktionen ska stå för medmänskligt, förtroendeingivande och omsorgsfullt bemötande. Du arbetar i huvudsak dagtid måndag till fredag, men arbete på kvällstid kan förekomma.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha god kännedom och erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde samt övergripande kunskap om kommunal verksamhet. Erfarenheter av att arbeta som samordnare eller med utvecklingsarbete är meriterande.

 

Du ser individen i sitt sammanhang och kan hjälpa till att formulera behov och matcha med kommunens insatser och service. Du är därför en god lyssnare med engagemang att hjälpa människor rätt. Utbildning och erfarenheter i samtalsmetodik är meriterande liksom kunskaper i nätverksarbete.

Vi ser gärna att du har god kunskap om systemiskt och lösningsfokuserat arbete.

 

Du kommer att representera socialtjänsten i Laholm och vara ett ansikte utåt. Du behöver kunna behålla lugnet i pressade situationer samt ha god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer med både medborgare och samverkanspartners. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift, har god datorvana och kunskaper i digital teknik.

Välkommen med din ansökan!

 Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökanden som bidrar till detta.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, erfarenhet krävs.

 

Du har B -körkort.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdagen

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Idah Collin, vik. Enhetschef, v 28-29, tel. 0705-10 36 29

Inger Öberg, Enhetschef, v 30-32  tel. 070-515 88 79

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-08-07

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf