Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:233

Beredskapssamordnare

Nu söker vi på Laholms kommun en beredskapssamordare

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dina arbetsuppgifter

Har du erfarenhet av krisberedskapsarbete och vill göra skillnad? Är du bekant med begrepp som exempelvis LEH, RSA, Totalförsvar, SVV och Styrel? Då kan du vara rätt person för oss! Vi erbjuder ett samhällsviktigt arbete som ger dig möjlighet att bidra till Laholms kommuns utveckling inom krisberedskap och civilt försvar. Det är två högaktuella områden där det händer mycket just nu, något du som medarbetare får chansen att vara en del av.

 

Som beredskapssamordnare ingår du i kommunens Säkerhetsenhet som är placerad vid kommunstyrelsens förvaltning. Du kommer i huvudsak att arbeta med kommunens krisberedskapsarbete enligt Lagen om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (LEH). Detta innebär ansvar för bl.a kommunens risk- och sårbarhetsanalys och upprättande av olika styrdokument. Du har en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av kommunens krisledningsorganisation och deltar i denna vid händelse av en samhällsstörning.

 

Du kommer även att ha en central roll och ansvar för kommunens planering och återuppbyggnad av civilt försvar som syftar till att samhället ska fungera vid höjd beredskap och krig i Sverige.

 

I arbetet ingår att samordna krisberedskaparbetet mellan kommunens olika verksamheter, upprätta beredskapsplaner samt planera, genomföra och utvärdera utbildningar och övningar inom beredskapsområdet. I tjänsten kommer du att samverka med och rapportera till Länsstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt andra centrala aktörer.

 

Du kommer att självständigt leda, delta i, sammanställa och sprida kunskap från olika kommunövergripande projekt och utredningar inom ovan nämnda områden. Utöver detta ingår i viss utsträckning sedvanliga uppgifter för handläggare på kommunen, t.ex. att bidra till remissvar och delta i interna arbetsgrupper och externa nätverk samt omvärldsbevakning.

 

I Säkerhetsenheten arbetar du i ett team tillsammans med säkerhetschefen och ytterligare en beredskapssamordnare (med inriktning informationssäkerhet), vilket innebär att du även kan få delta i arbetsuppgifter utanför krisberedskap och civilt försvar. Tjänsten innefattar såväl strategiska som operativa delar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning inom säkerhet och beredskap, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom säkerhet eller beredskap, gärna inom kommunal eller annan offentlig verksamhet. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på ett tydligt och strukturerat sätt samt att du på ett pedagogiskt och målgruppsanpassat sätt kan redogöra för resultat och slutsatser. Tjänsten förutsätter en god analystisk förmåga.

 

Du har god datorvana och kan hantera Officepaketet. Arbetet kan medföra resor i tjänsten varför körkort B är ett krav. Det är viktigt att du som person har god kommunikativ förmåga, lätt för att skapa förtroendefulla relationer, är en god lagspelare och en säkerhetsmedveten person. För att tjänsten ska passa dig ser vi gärna att du besitter en mycket god förmåga att samverka.

 

Säkerhet är ett område som präglas av komplexitet och föränderlighet. För att lyckas i din roll har du den strategiska förmågan att se verksamheternas långsiktiga behov och förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

 

Du skapar och upprätthåller goda relationer internt och externt. Vi förutsätter vidare att du har med dig ett stort säkerhetsmedvetande och som person bör du vara kommunikativ, pedagogisk, noggrann och samarbetsinriktad.

 

Du har ett intresse och engagemang för samhälls- och riskhanteringsfrågor och vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete eller projektledning samt att leda grupper. Du är van att ta egna initiativ och ansvar samt driva arbetsprocesser självständigt.

 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

 

Meriterande

- Erfarenhet av arbete inom offentlig och politiskt styrd organisation.

- Kunskaper i förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftning.

- Erfarenhet av totalförsvarsplanering.

- Erfarenheter av kriskommunikation, sociala medier och arbete med informationssäkerhet.

 

Varmt välkommen med Din ansökan där du bifogar CV och personligt brev.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

 

Lön

Enligt överenskommelse.

 

Upplysningar om tjänsten

Under vecka 32 går det bra att ringa:

Karin Martini, Säkerhetschef, 0730-21 82 03.

Jörgen Nilsson, Beredskapssamordnare, 0708-20 45 70.

 

Fackliga upplysningar

Fackliga representanter nås via 0430-150 00.

 

Sista ansökningsdag

2022-08-14.

 

Intervjuer kommer att genomföras:

Första intervjun. 2022-08-22.

Andra intervjun: 2022-08-26

 

Övriga upplysningar

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Svenskt medborgarskap krävs. Godkänd säkerhetsprövning krävs för anställning. Krigsplacering inom Laholms kommun kan komma att bli aktuellt.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid. 

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning
 


Visa annons som pdf