Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

https://www.hylte.se/images/18.42e45aaa13f33c7e5ac3d7/1371640431120/Logotyp_f%C3%A4rg.png

 

Biträdande Rektor till Kinnared, Rydöbruk och Torups skolor

Hylte:2022:109

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess cirka 1000 medarbetare.

                

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Kinnared, Rydöbruk och Torups skolor

På Torups, Rydöbruks och Kinnareds skolor arbetar vi med att forma harmoniska ungdomar med självförtroende och vi ger ungdomarna de verktyg de behöver för att klara av fortsatta studier och möta framtidens utmaningar. Vi arbetar tillsammans med eleverna för att skolorna ska präglas av en genuin och stark sammanhållning, där alla känner varandra.

Torups, Rydöbruks och Kinnareds skolor ingår i Skolverkets satsning "Samverkan för bästa skola" fram till december 2022.

 

Ditt kommande uppdrag

Som biträdande rektor med nuvarande placering mot Kinnared, Rydöbruk och Torups skolor då ordinarie rektor kommer att arbeta mycket med en kommande renovering av Torups skola.
Uppdraget innebär att du kan komma att arbeta mot andra enheter framöver.

Din närmaste chef kommer att vara barn- och ungdomschefen på Barn- och ungdomskontoret.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor kommer du att vara rektor behjälplig i att leda och utveckla arbetet i er verksamhet.
Du är rektor behjälplig gällande verksamhetsplanering, ekonomi, elevernas måluppfyllelse, personal och arbetsmiljö samt att verksamheten följer lagar och förordningar.
Du kommer att ha visst personalansvar samt tillhörande arbetsmiljöansvar och även verka som pedagogisk ledare för verksamheter. I tjänsten ingår även att arbeta med det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet. Du kommer samarbeta med lokala fackliga företrädare. Du kommer att ingå i Barn- och ungdomsförvaltningens rektorsgrupp tillsammans med övriga rektorer och förvaltningsledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tydligt och involverande ledarskap, som kan driva det pedagogiska utvecklingsarbetet samt utveckla och förbättra verksamhetens kvalitet.
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och med arbetsformer som ger eleverna möjlighet att få syn på, träna och utveckla de ämnesspecifika förmågor som anges i läroplanen.
Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar samt att samverka med externa aktörer för elevernas bästa.

Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.
Som person är du trygg i dig själv och ditt ledarskap och du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare samtidigt som du är lyhörd och tydlig i din kommunikation kring mål, resurser och förväntat resultat och därigenom skapa förståelse och acceptans för fattade beslut.

Utbildning

Relevant pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet.

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Rektorsutbildning och tidigare rektorserfarenhet.

- Erfarenhet av arbete i en mångkulturell skolmiljö.

- Administrations- och dokumentationsvana i diverse digitala program.

- Erfarenhet av att leda skolutveckling och förändring i en digital värld.

 
Vi vill att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
2022-12-01 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2022-08-28

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

Upplysningar
Ulf Nilsson, Skolchef, 0345-181 11

Karl Arnros, Rektor, 073-3718200
Gunilla Abrahamsson, Skolexpert, 0345-184 11
Lärarförbundets exp., 0345-180 11
Lärarförbundets skolledarförening 073-37 18 275
Lärarnas Riksförbunds exp., 0345-181 42
Kommunals exp., 0345-181 98
Fackförbundet Vision, 0345-181 19

 

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


Visa annons som pdf