Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

https://www.hylte.se/images/18.42e45aaa13f33c7e5ac3d7/1371640431120/Logotyp_f%C3%A4rg.png

 

Utredare till Arbetsmarknadsenheten
Hylte:2022:112

 

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess ca 1100 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Arbetsmarknadsenheten i Hylte kommun

Arbetsmarknadsenheten i Hylte kommun har ett nära samarbete med Individ- och familjeomsorgen Vuxen, för att på ett än mer effektivt sätt stötta individer mot att bli självförsörjande.

Arbetsmarknadsenheten och Individ- och familjeomsorgen Vuxen leds av en Arbetsmarknadschef och tillhör organisatoriskt Kultur- och Folkhälsokontoret med kontorschef och biträdande kontorschef. Enheterna arbetar främst med att stötta individer med försörjningsstöd mot självförsörjning genom tydlig planering, förväntningar och nära coachning.

Arbetsmarknadsenheten erbjuder anpassade insatser som stödjer individer att komma vidare och ut i sysselsättning, detta i samverkan med kommunens övriga verksamheter, Arbetsförmedlingen och fristående aktörer, Försäkringskassan samt lokalt näringsliv och civilsamhälle.

I vår verksamhet är det viktigt att ha en positiv människosyn, vi vill se och stödja individens egna resurser. Du är strukturerad, flexibel och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i nära samverkan med andra, samt trivs med att arbeta målinriktat. Du är trygg i dig själv och har god social kompetens samt förmåga att etablera nya kontakter och entusiasmera personer du möter. Du tar egna initiativ i linje med övergripande planering, tar ansvar för att saker och ting blir gjorda och kommer med förbättringsförslag kopplade till dina uppdrag.

Du som söker bör ha kunskap om och erfarenhet av att arbeta med människor med psykiska och/eller fysiska funktionsvariationer samt psykisk ohälsa. Det är meriterande om du har kunskap om matchning, rekrytering och marknadsföring.


Arbetsbeskrivning.

Vi söker nu en arbetsmarknadsutredare som vill vara med och fortsätta utveckla arbetet som påbörjats. Är du den vi söker?

 

Du kommer att vara en viktig del i kommunens satsning för ökad självförsörjning och möta individer som befinner sig utanför arbetsmarknaden. En röd tråd i ditt arbete är mötet - att se individen, att möta där den befinner sig och med flera insatser stötta individen i dess progression.

 

Du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att introducera, kartlägga, coacha och följa upp deltagare strukturerat, samt göra justeringar längs vägen utifrån individens behov. Du kommer fungera som brygga mellan Arbetsmarknadsenheten och arbetsgivare och arbeta uppsökande gentemot kommunens övriga verksamheter, näringsliv och civilsamhälle för att hitta och följa upp arbetsträningsplatser och arbetsmöjligheter för våra deltagare.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom beteendevetenskap alternativt liknande akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har arbetslivserfarenhet inom arbetsmarknadsområdet till exempel från en kommunal Arbetsmarknadsenhet, Arbetsförmedlingen eller från arbete hos en privat aktör inom området.

 

B körkort är ett krav.

 

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan obehindrat använda dig av både svenska och engelska och gärna flera språk i aktiviteter med deltagare. Du har goda datakunskaper och ser digitala verktyg som möjliggörare.

 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.


Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Lön
Individuell lön

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse  

Sista ansökningsdag
2022-08-10

 

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan! Intervjuer planeras till v 33-34.

 

Upplysningar

Emma Thor, Arbetsmarknadschef, 0345-180 63. Emma.thor@hylte.se

Ulrika Nagel Danerbrant, Kommunal, 0733-718293. Ulrika.nagel-danerbrant@hylte.se


Övriga upplysningar

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf