Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2019:221

Boendestödjare till Social psykiatrin, Laholms kommun

 

Till Social psykiatrin i Laholms kommun söker vi nu en eller eventuellt två nya kollega/or.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun har vi cirka 2 000 medarbetare varav cirka 100 arbetar inom verksamheten för Individ- och familj på Socialförvaltningen.Laholms kommuns ledord är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Boendestöd social psykiatri är en verksamhet riktad till vuxna med psykisk ohälsa/funktionsnedsättning och/eller samsjuklighet. Vi arbetar även med människor med omfattande social problematik och har ett nära samarbete med kommunens Boendeteam för att förebygga bostadslöshet.

 

Arbetsuppgifter

Som boendestödjare inom social psykiatrin arbetar du i klienternas hem. Målet är att stötta klienterna till större självständighet i vardagen. Med hjälp av pedagogiskt stöd, vägledande stöd i hemmet och socialt stöd arbetar boendestödet för att undanröja hinder för utveckling. Som boendestödjare arbetar man tillsammans med klienterna och en stor del av arbetet är av praktisk karaktär. Arbetet är varierande och insatserna anpassade efter klienternas behov.

 

Arbetet är väldigt självständigt och kräver planeringsförmåga och eget driv.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning så som socialpedagog eller annan utbildning med social eller pedagogisk inriktning som arbetsgivaren finner lämplig i kombination med yrkeserfarenhet av eller kunskap kring psykiatri och personer med psykisk funktionsnedsättning. Önskvärt är även erfarenhet av samsjuklighet.

 

Har du tidigare erfarenhet av att samordna insatser är det positivt. Du är en organisatorisk talang med god verbal och skriftlig kompetens. Meriterande är utbildning i vård och stödsamordning eller annan form av casemanagement, lågaffektivt bemötande, lösningsfokusert och motiverande samtalsmetodik.

 

Som person är du självständig och trivs med att vara spindeln i nätet. Du är trygg i dig själv och en pålitlig kollega.

 

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort krävs.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Välkommen med din ansökan redan idag!

 

 

Anställningsform
Tillsvidare, heltid 100 %. Dagtid. Intervjuer kan komma att hållas innan ansökningstiden har gått ut.

Provanställning kan komma att tillämpas om tidigare erfarenhet av yrket eller målgruppen inte finns.

 


Tillträdesdagen

Snarast eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Lisa Wimmer Andersson, Enhetschef, 070-3314175

 

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-08-22

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf