Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2019:221

Arbetsledare till Arbetsmarknadsenheten, Laholms kommun 

Nu söker vi på Laholms kommun en arbetsledare till Verksamhet Arbetsmarknad, Arbetsmarknadsenheten 

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Arbetsmarknadsenheten har till uppgift att på olika sätt rusta individer för återinträde på 

arbetsmarknaden. Arbetsmarknadsenheten vägleder, motivera och rusta personer 

mellan 16-65 år till utbildning, arbete och självförsörjning. I en gemensam process med socialförvaltningen arbetar verksamheten med arbetssökande personer som söker ekonomiskt bistånd för att snabbare komma i aktivitet med mål att bli självförsörjande. Verksamhet Arbetsmarknad består av arbetsmarknadsenheten, Vägledningscentrum, Mottagning nyanlända, Kommunala aktivitetsansvaret, Daglig verksamhet. Mellan de olika enheterna sker ett nära samarbete. 

 

På arbetsmarknadsenhetens verkstäder Legomontage, Byggåtervinningen samt Utegruppen erbjuder vi platser för arbetsträning och arbetsplatspraktik i olika former. Syftet är att förbättra möjligheterna för den enskilda individen att komma ut på den öppna arbetsmarknaden.  

 

 

Arbetsuppgifter

Rollen som arbetsledare innebär att du planerar, leder och fördelar arbetet och bemöter deltagare utifrån deras förmågor och förutsättningar. Tjänsten innebär även att du ibland arbetar praktiskt tillsammans med deltagarna. Du observerar och följer deltagarens progression. Du arbetar tätt tillsammans med arbetsmarknadsutredare som anvisar deltagare till verkstaden. Tillsammans lägger ni upp planering för individen som sedan följs upp och utvärderas. I rollen samarbetar du med externa aktörer, anställda, deltagare, kollegor och andra enheter inom Laholms kommun.  

 

Kvalifikationer

Du har en praktisk utbildning från gymnasiet inom exempelvis bygg, industri, hantverk eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Vi ser att du har tidigare erfarenhet från liknande arbete och i rollen som arbetsledare. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsområdet är meriterat.  

 

Som person skall du ha ett äkta intresse för att arbeta med människor i utsatta situationer. Du skall vara 

en problemlösare med livserfarenhet och trygghet i dig själv. Det är ett krav att du kan arbeta 

självständigt, ser kollegor som en tillgång och har en outtröttlig tro på människors förmåga. Arbetet ställer höga krav på kommunikativ kompetens och samarbetsförmåga då arbetet sker i samverkan med flera olika funktioner. Som arbetsledare behöver du ha ett gott sinne för ekonomi och att arbeta organiserat och strukturerat. För att trivas hos oss skall du tycka om att arbeta i en verksamhet under ständig utveckling. Du kommer att arbeta med människor som har olika bakgrunder och förmågor, varpå du har förmågan att bemöta individer utifrån deras förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

B-körkort är ett krav. 

 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev. 

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid 


Tillträdesdagen

Snarast enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Andreas Meimermondt, Förvaltningschef Kultur- och utvecklingsförvaltningen

0765-167 903

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-08-21

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf