Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:250

Miljöchef till Laholms kommun

Vi söker dig som kan och vill leda kommunens arbete med tillsyn inom miljö, livsmedel samt alkohol- och tobaksområdet utifrån lagstiftning och kommunens övergripande miljömål. I rollen som miljöchef får du tillsammans med dina kollegor inom förvaltningen arbeta för och bidra till att stärka och utveckla Laholms hållbarhets- och miljöarbete.

 

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Miljöenheten är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen och ansvarar för tillsyn, prövning samt information och rådgivning inom områdena miljö, livsmedel, alkohol- och serveringstillstånd samt hälsoskydd. Dessutom arbetar vi aktivt med miljöfrågor i den kommunala planeringen och medverkar som resurs i stora delar av kommunens samhällsbyggnadsprocess. Enheten består av cirka 15 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Laholms kommun befinner sig i en spännande fas med många utmaningar och möjligheter. I takt med att kommunen växer ställs höga krav på både myndighetsutövning och kommunens miljöarbete i stort.  Miljöchefen ansvarar för att driva och utveckla arbetet inom enheten på ett ekonomiskt och kvalitetssäkert sätt. Du leder medarbetarna och ansvarar för enhetens arbetsmiljö. Du ansvarar även för budget, redovisning och uppföljning. I tjänsten kan även handläggning av egna ärende inom miljöenhetens område förekomma.

 

Du rapporterar till chefen för samhällsutveckling och ingår även i samhällsutvecklings ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer. För att driva kommunens miljö- och hälsoskyddsarbete framåt krävs ett strategiskt arbetssätt, ett tydligt ledarskap samt god samverkan och engagemang över enhets- och förvaltningsgränser. I rollen som miljöchef har du både interna och externa kontakter och tätt samarbete med kommunledning och beslutsfattare samt övriga verksamhetsområden inom kommunen. I din roll kommer du att ha både strategiska diskussioner med politiken och bedriva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor inom samhällsutveckling, samhällsbyggnadsförvaltningen och i kommunövergripande samordningsgrupper inom samhällsbyggnadsområdet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett intresse och engagemang i miljöarbete och som vill vara med och påverka. Du har en helhetssyn på verksamheten och god kommunikativ förmåga samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är trygg i både dig själv och i ditt ledarskap. Som ledare är du lyhörd, skapar goda relationer och samt har en analytisk och strategisk förmåga.

Du är målinriktad, drivande och tydlig. Du har ett empatiskt och prestigelöst förhållningssätt och lägger stort värde i ett fungerande samarbete med hela organisationen. Du är insatt i gällande lagstiftning inom enhetens ansvarsområde och dess tillämpning.

 

Vi söker dig med relevant akademisk examen och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom aktuellt område. Du bör också ha erfarenhet av och god kännedom om hur det är att arbeta i komplexa och politiskt styrda organisationer. Erfarenhet som ledare med personalansvar är starkt meriterande.

 

Du är intresserad av både verksamhetsutveckling och att leda samt utveckla medarbetare kring dig. Du har förmågan att skapa engagemang hos dina medarbetare för att på så sätt nå de gemensamt uppsatta målen för både miljöenheten samt kommunens mål i stort.

 

Vidare ser vi det som nödvändigt att du har förmågan att växla mellan strategiska, taktiska och operativa nivåer inom organisationen för att nå uppsatta mål och förväntade resultat.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Mila Sladic, Samhällsutvecklingschef, 079-098 35 92

Jenny Hamringe, Tf Miljöchef, 0430-152 79

Lina Johansson, Tf Miljöchef, 0430-151 41

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-09-04

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder, religion eller annan trosuppfattning


Visa annons som pdf