Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2022:295

Lärare tyska, åk 7-9

Nu söker vi på Laholms kommun en lärare i tyska till Lagaholmsskolan

 

Bultar ditt hjärta lite extra för skolans kompensatoriska uppdrag? Är likvärdighet något som du tar på största allvar? Ser du möjligheter där andra ser hinder? Vi söker efter en ny kollega, till vår 7-9-skola i centrala Laholm. Vi skapar en ny organisation som på ett mer ändamålsenligt vis kan tillgodose behovet av särskilt stöd inför läsår 22/23.

 

Arbetsplatsen

Lagaholmsskolan är en centralt belägen 7-9 skola i Laholm med ca 370 elever och knappt 50 personal. Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss. Vi är organiserade i årskursvisa arbetslag, i vilka lärarna har all eller huvuddelen av sin undervisning. Detta för att främja arbetet runt våra elever. Då personalen även sitter arbetslagsvis ges förutsättningar för att arbeta tematiskt och ämnesintegrerat. Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa våra elever i åk 7-9 tillsammans med skolans övriga lärare. Du skapar tillsammans med dina kollegor en god lärmiljö för varje elev. I arbetslagen tillsammans med skolledning och skolans elevhälsoteam leder och utvecklar du vardagen i skolan för ökad måluppfyllelse. I ditt uppdrag ingår mentorskap för en grupp elever, i en klass, som du delar tillsammans med en mentorskollega.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är har lärarexamen/lärarlegitimation i tyska, gärna i kombination med annat ämne. Du brinner för ditt läraruppdrag och har med dig goda idéer om hur vi kan utveckla undervisningen, tar del av aktuell forskning och står redo att driva detta tillsammans med oss. Du är handlingskraftig, öppen för förändring, har lätt för att få med andra och inspirerar till nytänkande. Du har fokus på elevernas resultat.

 

Som person är du utvecklingsinriktad och har förmågan att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet och handlingskraft. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärmiljöer, skapar goda relationer och har ett gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vi vill att du bifogar ett personligt brev och CV till din ansökan samt eventuell examen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi ser gärna att du bifogar ett personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidare


Tillträdesdagen

2022-10-17

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Maria Plenell, rektor 073-037 41 32

Tarja Kemppainen, biträdande rektor 0736 84 28 77

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2022-10-09

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning

 
 


Visa annons som pdf